Laatste nieuws

13
mei

90 punten op concours Drachten

Posted by on
90 punten op concours Drachten

Het was een spannende dag voor het Slagwerkensemble in de Lawei. Na vier jaar weer naar een concours, met een nieuwe dirigent en veel nieuwe (jeugd-) leden. "Kunnen we het nog?" Jazeker kunnen we het nog! Het optreden van het Slagwerkensemble onder leiding van Martijn Oostra is door de jury beloond met 90 punten, een eerste prijs met onderscheiding en eerste in de eerste divisie. Een heel mooi resultaat!

Als eerste stond Cinquanta op het programma. Dit werk is door dirigent Martijn Oostra gecomponeerd ter gelegenheid van het 50-jarig bestaan van Christelijke Muziekvereniging Excelsior Oostendorp, en vormde de spetterende opening van het programma.

Daarna werd het tweede deel van Yucatan van Gian Prince gespeeld. Dit deel bestaat uit een lyrische ballade waarbij de Spaanse invloeden duidelijk hoorbaar zijn. De solo op altsaxofoon werd prachtig gespeeld door Carin Brenninkmeijer.

Vervolgens stond Marching Season op het programma. Van dit in 1988 door de Griekse componist en pianist Yanni uitgebrachte werk, werd door Chris Brooks een arrangement gemaakt. Een gedragen inleiding wordt gevolgd door een energiek gedeelte met veel wisselende maatsoorten.

Om de muzikanten en het publiek weer een beetje tot rust te laten komen, werd vervolgens Whispering Wind gespeeld. Dit werk is door de Ierse danser en choreograaf Michael Flatley, bekend geworden door Riverdance en Lord of the Dance, uitgevoerd in de show Feet of Flames. Whispering Wind werd als intermezzo gespeeld door Rianne Hilhorst op dwarsfluit en de marimbaspelers van het slagwerkensemble.

Het programma werd afgesloten met Music of Harry Potter. Veel van de door John Williams gecomponeerde muziek van de bekende boekverfilmingen is heel bekend geworden. Het slagwerkensemble wil echter ook de minder bekende muziek onder de aandacht brengen. Daarom heeft Martijn Oostra een aansprekende medley gemaakt, waarin de volgende thema's naar voren komen: Lily's Theme, A Window to the Past, Quidditch World Cup en The Weasley Stomp.

Enkele quotes van de juryleden, Rob Janssen, Frank de Jong en Jan Geert Nagel waren ‘mooie klankkleuren, juiste climax in de spanning, effectvol dynamisch, mooie gehele klank in het ensemble en overtuigend met enthousiasme gebracht’.

De leden en de dirigent zijn erg blij met het behaalde resultaat en kijken al weer uit naar het volgende concours en de diverse optredens!

Kijk hier voor de foto's.


Last modified on
0